Foredrag / Film

LEDER DU EFTER ET INSPIRERENDE FOREDRAG ELLER EN FILMVISNING?

Det er alt for sjældent, vi tager os tid til at lytte til nogens livshistorie. Men en god fortæller kan inspirere til eftertanke og fordybelse.

Jeg tilbyder:

  • Portrætfilmvisning (se udvalg nedenfor), præsentation og evt. oplæg ved Kjeld Holm, Jørgen Carlsen eller Adda Lykkeboe.
  • Foredrag på dansk eller engelsk om at lytte til sig selv, være tålmodig og tage med det rette “lift”.

 

FOREDRAG: (Ikke) at slå igennem i kunstverdenen

I 2010 tog jeg ud at blaffe alene i Europa. Jeg havde kun én dårlig oplevelse, og det var, da jeg tog med et lift, jeg skulle have sagt nej til. Jeg endte med at kræve at blive sat af, og der stod jeg på en øde bjergvej et sted i Slovakiet….

Foredraget er en ærlig, personlige historie om at blive slået tilbage til start gang på gang, og dog alligevel have opnået en vis succes. 
Jeg kommer blandt andet omkring den uventede succes med bandet Nelson Can og arbejdet med at producere portrætfilm, musikvideoer, performances og musik i kunstduoen Apperaat. 
Endeligt kommer jeg ind på, hvorfor jeg i dag har valgt at arbejde som solokunstner og ikke mindst, hvorfor min første single hedder ‘MeToo’.
Jeg reflekterer over konsekvenserne af at sætte sine standarder for lavt eller “tage med det forkerte lift” i jagten på at lave et hit og blive populær.
Foredraget handler om mod og selvrespekt og opmuntrer til at være tålmodig og til at søge efter en anden form for succes end et decideret gennembrud. 

“Inspirerende, tankevækkende og meget fint fortalt.”
– Odder Højskole

 


DOKUMENTAR: Biskop Emeritus Kjeld Holm om Kjeld Holm
Filmen er et tilbageblik og en fortælling om Kjeld Holms liv indtil nu. 
Fra eftertænksomt enebarn i den lille mejeribestyrerfamilien i Diernæs i Sønderjylland, over den glade studentertid i Aarhus, til at bestride et af de fornemmeste kirkelige embeder i Danmark. 

“Kjeld Holm er et godt bekendtskab gennem de 46 minutter, filmen varer.”
– Anmeldelse i Kristeligt Dagblad
∗ ∗ ∗ ∗

Trailer:

 

 

DOKUMENTAR: Jørgen Carlsen – Livet er betydningsfuldt
Jørgen Carlsen blev indfanget af højskolen. Fra 1986 til 2017 var han forstander på Testrup Højskole, som han formåede at udvikle til en af landets mest populære og respekterede højskoler med stor elevfremgang i en ellers svær tid for højskolerne.
”Måske er det vigtige ikke at finde ud af sig selv, måske er det vigtige at blive fundet – af andre”, siger Jørgen Carlsen. I filmen følger man ham fra den lykkelige barndom i Sønderborg, hvor faderen ejede Dampskibspavillonen, videre gennem skole- og gymnasietiden og herefter mødet med Aarhus, universitet og hustruen Muser.

Artikel i Stiften: Portrætfilm om Jørgen Carlsen på vej

 


DOKUMENTAR: MASA

Masa er næsten blind og er ingen kendis  – kun lidt på Ærø, hvor hun har boet det meste af sit liv, siden hun som ung kom til Danmark fra Suðuroy på Færøerne. 
Filmen handler om livsanskuelse og livserfaring, og den handler om at lytte til ældres historie og erfaringer med livet.

“Filmen er støttet af Fonden Ensomme Gamles Værn, fordi vi har fokus på at synliggøre ældres sociale liv, og hvad der kan gøre alderdommen meningsfuld. Store forandringer og tab skaber ensomhed hos nogle, mens andre formår at opretholde et liv, der rækker fremad.”
– Direktør Christine E. Swane, Ensomme Gamles Værn.

Indslag på TV2Fyn:

 

KORTFILM: Veninde, hustru, mor

Har det betydning for den kvindelige kærlighed, om du er 30 eller 80?
Hvad betyder det, om du er veninde, hustru eller mor?
Multikunstner Tam Vibberstoft (f.1989) har fortolket digte af forfatter Adda Lykkeboe (f.1939) i film og musik.
På tværs af aldersspektret mødes to aarhusianske kvinder i skabelsen af et ærligt og sensuelt værk om kvinders roller i kærlighedsrelationer.

Artikel i Stiften: 80-årig og 30-årig: Kærlighed har ingen alder

 

 

 

 

 

 

 

DOKUMENTAR: ADDA – Fortalt af Adda Lykkeboe

Adda Lykkeboe debuterede som 60-årig med den erotiske roman “Kontrakten” efter at have trukket sig tilbage fra et langt virke ved biblioteksvæsenet i Aarhus.
Hun har aldrig haft en skabsforfatter i maven, men på en ferie til Firenze i 1992 mødte hun den katolske kirke og kunsten, som begyndte at synge om fortiden hos Franciscanersøstrene i Tórshavn, og siden da har hun skrevet bøger.

Artikel i Stiften: En diva i bybilledet

Trailer:

 

 

 

 

Go to top